Za nelegálne pokladnice dostal hypermarket pokutu 2000 eur

V jednom z najväčších bratislavských obchodných reťazcov našli bratislavskí daňoví kontrolóri dve samoobslužné elektronické registračné pokladnice, ktoré neboli označené plombou, a teda bolo možné manipulovať s údajmi.

V jednom z najväčších bratislavských obchodných reťazcov našli bratislavskí daňoví kontrolóri dve samoobslužné elektronické registračné pokladnice, ktoré neboli označené plombou, a teda bolo možné manipulovať s údajmi. "Obchodník za tento závažný delikt dostal na mieste pokutu 2000 eur," informovala TASR hovorkyňa Finančnej správy (FS) Patrícia Macíková. Uvedená kontrola prebehla minulý týždeň.

"Občania nahlasujú na finančnú správu množstvo bločkov, o ktorých majú pochybnosti, či sú v súlade so zákonom, podľa ktorého má pokladničný blok okrem iného obsahovať DKP, teda daňový kód pokladne, číslo pokladničného bločka a logo MF. Momentálne evidujeme viac ako 6500 podnetov, ktoré priebežne preverujeme," ubezpečila hovorkyňa FS.

Možnosť nahlásiť podozrivé bločky pokračuje a finančná správa vyzýva občanov, aby aj naďalej posielali svoje podnety na adresu pokladnica@financnasprava.sk. "Pokladničný blok odporúčame oskenovať a poslať ho emailom. Ak občan bloček vôbec nedostal, je potrebné nahlásiť presnú adresu prevádzky, čas a dátum nákupu a nechať na seba kontakt pre prípad, že bude potrebné údaje spresniť," povedala Macíková.

Podnety môžu občania nahlásiť písomne na adrese Finančného riaditeľstva, Mierová 23 a na obálke uviesť heslo "pokladnica". "Nahlasovatelia podozrivých bločkov ostávajú v anonymite," ubezpečila hovorkyňa FS.

Súvisiace články

Aktuálne správy