Aussie testuje trojmesačný high

Austrálsky dolár po dnešných dátach z Číny dokázal voči americkému doláru pridať viac ako +0.62 %. Je to pochopiteľné, lebo zlepšenie v čínskom PMI prišlo po viac ako piatich mesiacoch kontrakcie.  Hodnota indexu nad 50 hovorí o napredovaní tamojšieho výrobného sektora a v skorých ranných hodinách sme sa dočkali úrovne 50.8 presahujúcej trhový konsenzus, ktorý bol na úrovni 49.7.Austrálsky dolár rastie kvôli tomu, že Čína je najväčším  exportným trhom pre Austráliu.

Austrálsky dolár po dnešných dátach z Číny dokázal voči americkému doláru pridať viac ako +0.62 %. Je to pochopiteľné, lebo zlepšenie v čínskom PMI prišlo po viac ako piatich mesiacoch kontrakcie.  Hodnota indexu nad 50 hovorí o napredovaní tamojšieho výrobného sektora a v skorých ranných hodinách sme sa dočkali úrovne 50.8 presahujúcej trhový konsenzus, ktorý bol na úrovni 49.7.

Austrálsky dolár rastie kvôli tomu, že Čína je najväčším  exportným trhom pre Austráliu. S veľkým rozdielom obchodnej bilancie nasleduje Japonsko a USA. Teda zlepšenie ekonomického prostredia Číny láka býkov k aussie. Tí potiahli austrálsku menu k najvyšším úrovniam  za posledných 11 týždňov.

Zdroj: Bloomberg

Na úrovni 0.9460 AUDUSD jestvuje množstvo stop lossov najmä zo strany ázijských hedgových fondov, ktoré by mohli byť spustené po prekonaní naznačenej rezistencie. Naznačený support a rezistencia držia pár takmer tri mesiace v zovretí, ktoré by mohlo byť porušené vďaka čínskym fundamentom a technicky indikátormi CCI, ktoré vytvorili vstupný signál 2V v druhej polovici júna.

Zdroj: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy