Bratislavská burza cez týždeň oslabila

Slovenský akciový index SAX počas týždňa stratil takmer 3 body.

Bratislavskej burze sa v uplynulom týždni príliš nedarilo. Akciový index SAX medzitýždenne oslabil o 2,98 bodu a obchodovanie v piatok zatváral na úrovni 206,4 bodu. Počas týždňa si pritom nepolepšil žiaden z bázických titulov. Väčšina z nich podobne ako týždeň predtým stagnovala.

Najvýraznejšie oslabenie spomedzi bázických titulov si v uplynulom týždni pripísali akcie strojárskej firmy SES Tlmače o 8,3 % na 3,30 eur za akciu. Klesla aj hodnota akcií VÚB banky, o 4,3 % na 80,50 eur a farmaceutickej firmy Biotika o 1,6 % na 30,00 eur. Kurzy ostatných bázických titulov sa nemenili. Akcie OTP Banky Slovensko tak majú stále hodnotu 1 euro, bratislavskej rafinérie Slovnaft 31,73 eur, spoločnosti Tatry mountain resorts 20,70 eur a Best Hotel Properties zostala na úrovni 12,29 eur.

Bez výraznejších pohybov bol v uplynulom týždni aj samotný slovenský akciový index SAX. V pondelok obchodovanie otváral na úrovni 209,38 bodu, pričom na tejto hodnote zostal až do stredy. Vtedy prišla jeho jediná zmena počas týždňa, keď oslabil o 2,98 bodu na 206,4 bodu. Do konca týždňa sa už hodnota slovenského akciového indexu nemenila a tak index na rovnakej úrovni aj v piatok obchodovanie zatváral.

Celkový objem obchodov uzavretých na Burze cenných papierov v Bratislave v uplynulom týždni dosiahol 104,1 mil. eur. V rámci anonymných obchodov sa zobchodovalo 2,7 mil. eur, pričom na obchody s akciami pripadlo takmer 12,2 tis. eur. Týždeň predtým sa na bratislavskej burze zobchodovalo 60,8 mil. eur, anonymné obchody predstavovali 3,3 mil. eur a na obchody s akciami pripadlo takmer 8,1 tis. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy