Soros je pripravený pomôcť Ukrajine

, UNIAN Foto: SITA

Americký finančný investor George Soros je pripravený pomôcť v kríze zmietajúcej sa Ukrajine. O svojich plánoch v tejto oblasti hovoril v pondelok s Petrom Porošenkom, hlavou štátu, na stretnutí v Kyjeve.

Tlačová agentúra UNIAN citovala oznámenie prezidentskej kancelárie, v ktorom sa uvádza, že Soros informoval Porosenka o zriadení "strategickej poradnej skupiny" na pomoc kyjevskej vláde v uskutočňovaní reforiem. "Založili sme strategickú poradnú skupinu, aby bolo možné rýchlo reagovať na nové výzvy,“ povedal George Soros.

Podľa oznámenia úradu prezidenta Porošenko zdôraznil nutnosť koordinovať úsilie pri realizácii reforiem. Prejavil silnú podporu iniciatíve George Sorosa, podľa ktorej by mali dostať zdarma poistenie proti politickému riziku všetci tí, ktorí by chceli investovať do ukrajinskej ekonomiky, alebo spolupracovať s Ukrajinou.

UNIAN pripomína, že George Soros na konci februára, po nepokojoch v Kyjeve, ktoré majú na svedomí 80 obetí, vyzval lídrov Európskej únie, aby vypracovali plán pre pomoc Ukrajine. Niečo  podobné Marshallovmu plánu, cez ktorý po druhej svetovej vojne pomáhali Spojené štáty krajinám v západnej Európe v ich oživení.

Súvisiace články

Aktuálne správy