Warren Buffett a sex: Nenechávajte si to na dôchodok!

, fool.com Foto: SITA

Warren Buffett z Berkshire Hathaway je nielen výnimočný investor, preslávil sa aj svojim zmyslom pre humor. Dokážete vycítiť, aký trend naznačuje vo svojich vtipných výpovediach?

O filantropii: "Je pekné mať veľa peňazí, ale viete, nechcete ich mať asi navždy, je to trochu ako keby ste si sporili sex na starobu."

O ekonomických stimuloch: "Nemôžete urobiť dieťa za jeden mesiac tým, že privediete deväť žien do druhého stavu, tak to jednoducho nefunguje."

O rozmeroch: "Chceli by ste byť radšej najväčší milovník na svete a známy ako najhorší, alebo by ste radšej boli najhorší milenec a známy ako najväčší?"

O pozornosti: "Keď hrám bridž a ide okolo nahá žena, nikdy ju nevidím."

O due diligence (hĺbkovej previerka podniku v súvislosti s potenciálnou obchodnou transakciou): "Ostatní chlapi čítajú Playboy, ja čítam výročné správy."

O stimulačnom balíčku 2009: "Bolo to ako pol tablety Viagry zmiešané s množstvom sladkostí. Nebola to celkom pecka."

O nákaze: "Deriváty sú ako sex. Nejde o to, s kým spali, ale kto s nimi spí, to je ten problém."

O diverzifikácii: "Ak máte hárem 40 žien, nikdy dobre nespoznáte každú z nich."

O kariérovom ​​poradenstve: "Pred niekoľkými mesiacmi som hovoril s veľmi talentovaným študentom, asi 30 ročným, z dobrej školy. Spýtal som sa ho, čo chce urobiť pre svoju kariéru, a on odpovedal, že by chcel ísť do určitej oblasti, ale najskôr by sa chcel zamestnať v spoločnosti McKinsey na niekoľko rokov, aby si to mohol pridať do svojho životopisu. Podľa mňa je to ako uchovávať si sex na starobu, to nemá zmysel."

O práci: "Ak chcete mať vášeň pre to, čo robíte, nechcite so sexom čakať do osemdesiatky."

O investíciách v roku 1973: "Cítim sa ako presexovaný chlap na pustom ostrove, nemôžem nájsť nič čo by som mohol kúpiť."

O investíciách v roku 1974: "Cítim sa ako presexovaný muž v háreme, je tu čas začať investovať."

O predaji podnikania do Berkshire Hathaway vs. súkromný kapitál: "Môžete ho predať Berkshire a dáme ho do Metropolitného múzea, kde bude mať pre seba vyhradené celé krídlo a bude tam navždy. Alebo ho môžete predať do nejakého porno obchodu, kde namaľujú obraz ženy s väčšími prsiami a vystavia ho vo výklade. Potom príde chlapík v dlhom plášti a kúpi ho.''

O tom, ako sa stať skutočným investorom: "Veriť, že inštitucionálni investori obchodujú aktívnejšie je ako nazvať niekoho romantikom, kto opakovane vyhľadáva známosť na jednu noc."

O nákupe Bear Stearns a potrebe ďalších informácií (z knihy Street Fighters): "Bolo to trochu ako keby pred vami stála do polovice tela vyzlečená žena a pýtala sa, či má pokračovať. Rovnako, ako by ste od nej chceli aby to dokončila, som bol zvedavý na to, čo sa udeje cez víkend s Bear Stearns."

 

Súvisiace články

Aktuálne správy