Slovnaft pokračuje vo výstavbe závodu na polyetylén

Nemecká spoločnosť TALKE dokončila pre bratislavskú rafinériu osadenie 28 síl, v ktorých sa bude nízkohustotný polyetylén skladovať a následne expedovať odberateľom.

Rafinéria Slovnaft pokračuje vo výstavbe nového závodu na výrobu polyetylénu. „Dodávateľ, nemecká spoločnosť TALKE, dokončil osadenie 28 síl, v ktorých sa bude nízkohustotný polyetylén skladovať a následne expedovať odberateľom. Výstavba logistickej infraštruktúry pokračuje podľa plánu a v prevádzke by mala byť spoločne s novým závodom v druhom štvrťroku 2015,“ uviedol hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

Skladovacie silá sú podľa neho kľúčovou časťou logistickej prevádzky a sú priamo prepojené s linkou na výrobu polyetylénu s ročnou kapacitou 220 tisíc ton. Celková skladovacia kapacita 28 síl predstavuje 13 500 ton polyetylénu. „Súčasťou logistickej prevádzky je tiež nový sklad, kde sa bude polyetylén baliť do vriec a skladovať, nakladacie rampy pre ich expedíciu a dopravný systém,“ dodal Molnár. Slovnaft investuje do roku 2015 v oblasti výroby základných plastov viac ako 300 miliónov eur.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Zaoberá sa najmä spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných látok. Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR. Ku koncu marca spoločnosť prevádzkovala 212 čerpacích staníc. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL.

Súvisiace články

Aktuálne správy