Desať pravidiel, vďaka ktorým (ne) zbohatnete

, thereformedbroker Foto: SITA.

Chcete na trhoch zbohatnúť a nebavia vás už stále dookola opakované poučky o disciplíne a dlhodobých stratégiách? Finančný poradca a komentátor Joshua M. Brown zostavil desať tak trochu iných pravidiel, s ktorými "zaručene" zbohatnete.

1. Začnite s akciami, o ktorých počujete v televízii, alebo o ktorých sa píše na Twitteri
Sú to očividne akcie, v ktorých sa skrýva najväčší potenciál. Inak by o nich všetci nehovorili. Nechcete sa predsa trápiť s akciami, o ktorých nikdy nikto nepočul.

2. Zažité pravidlá sú tu preto, aby vám pomáhali
Je samozrejme dôležité mať disciplínu a držať sa plánu, zároveň však musíte byť flexibilný, keď si to trh žiada. Nesmiete sa zosypať, keď stratíte peniaze, ale svoje straty by ste mali minimalizovať. Mali by ste sa riadiť podľa "Sell in May" a predávať v máji, nakupovať naopak v decembri počas "Santa Claus rally" a pripraviť sa na januárový efekt.

3. Keď máte úspech, zahrajte ho vo veľkom
Najväčšie riziko je mať pravdu a nemať dostatok prostriedkov, aby ste na tom zarobili. Obchodovanie je ako poker. A tiež ako blackjack, golf, box, futbal, svadba a tréning na maratón. Je ako vojna a samozrejme ako šach.

4. Nasledujte svojho investičného guru
Je potrebné si nájsť obchodníka, ktorého budete nasledovať a ktorému budete platiť hoci aj dvadsať dolárov mesačne za investičné tipy. Tento trader musí byť agresívny a správať sa bez rešpektu k ostatným obchodníkom na trhu. Podľa toho spoznáte, že je dobrý. Všetci veľkí hráči sa takto učili.

5. Keď sa dostanete do stratovej pozície, prišiel čas robiť skutočný výskum trhu
Musíte totiž nájsť dostatok dôkazov, aby ste prinútili sami seba z pozície nevystupovať. Inak vykážete stratu a všetko bude zle. Ak sa vyhnete vykazovaniu strát, vaše záznamy budú vyzerať oveľa lepšie. Nikdy sa nevzdávajte.

6. Keď máte pochybnosti, pripomeňte si svoj ​​najlepší obchod
Je dôležité cítiť sa stále víťazom. V takej chvíli čítajte „bláboly“, ako je Umenie vojny.

7. Obrazovky, veľa obrazoviek
Kúpte si obrovské obrazovky, ktoré vás obklopia dátami. Malo by to u vás vyzerať ako v ústredí NASA. Ako inak zistíte, čo sa deje?

8. Hedžovanie je pre porazených
To kedysi povedal jeden veľký muž. Nikdy nevstupujte do pozície, ak si nie ste istí, že robíte dobre. Potom už nemáte potrebu svoju pozíciu hedžovať . Nebuďte zbabelci, choďte do toho. Čím skôr sa dostavia zisky, tým viac kapitálu budete mať k dispozícii.

9. Pozorne sledujte benchmarky
Sledovať hlavné benchmarky a to, ako sa v porovnaní s nimi vyvíja vaše portfólio, je kľúčové. Tiež sa uistite, že máte pevný názor na všetko: makroekonomické trendy, komodity, dlhopisy, manažérov fondov a na všetky akcie, manažérov firiem a výročné správy. Len podľa toho ostatní spoznajú, že ste skutočný obchodník.

10. Za žiadnych okolností neprestávajte obchodovať
Toto pravidlo nikdy neprestanem opakovať. Vždy je niekde nejaký býčí trh. Aj keď nie ste pri počítači, obchodujte cez mobil, preto ho máte. Musíte byť stále aktívny, inak by ste o niečo mohli prísť. Je to riešenie všetkých vašich problémov. Máte málo peňazí na účte ? Obchodujte. Nudíte sa v práci? Obchodujte. Vaši priatelia zarábajú viac peňazí ako vy? Obchodujte. Kopia sa vám zloženky? Obchodujte. Alebo môžete len tak sedieť a nechať si všetky príležitosti utiecť. Ale to víťazi nerobia.

Dajte si tieto pravidlá pred seba a môžete začať. Tak do toho, staňte sa Niekým.

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy