Deficit verejných financií krajín eurozóny sa znížil

Deficit verejných financií krajín eurozóny vo štvrtom kvartáli minulého roku dosiahol úroveň 2,6 % HDP, v rámci celej EÚ bol v tomto období na úrovni 3,1 % HDP.

Deficit verejných financií krajín eurozóny vo štvrtom kvartáli minulého roku dosiahol úroveň 2,6 % hrubého domáceho produktu (HDP), pričom v treťom kvartáli to bolo 3,1 % HDP. Deficit verejných financií v rámci celej EÚ bol v poslednom štvrťroku na úrovni 3,1 % HDP, čo predstavuje pokles oproti predchádzajúcemu kvartálu z 3,5 % HDP. Vo štvrtok o tom informoval európsky štatistický úrad Eurostat.

V štvrtom kvartáli minulého roku vládne príjmy krajín eurozóny dosiahli hodnotu 46,9 % HDP, pričom v predchádzajúcom kvartáli to bolo 46,8 % HDP. Celkové vládne výdavky krajín eurozóny dosiahli výšku 49,5 % HDP a znížili sa tak zo 49,9 % HDP, evidovaných v predchádzajúcom kvartáli.

Vládne príjmy krajín celej EÚ dosiahli v štvrtom kvartáli 45,7 % HDP a v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom sa nezmenili. Celkové vládne výdavky krajín EÚ boli v poslednom štvrťroku minulého roka 48,8 % HDP, pričom v predchádzajúcom kvartáli to bolo 49,2 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy