Počet žiadostí o podporu v USA minulý týždeň mierne vzrástol

Počet Američanov, ktorí minulý týždeň požiadali o podporu v nezamestnanosti, mierne vzrástol, ale stále sa pohybuje okolo najnižšej úrovne za takmer štyri mesiace. To signalizuje, že trh práce pokračuje v zotavovaní. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Podľa najnovších údajov amerického ministerstva práce počet nových žiadostí o podporu v týždni, ktorý sa skončil 15. marca, na sezónne upravenej báze stúpol o 5000 na 320.000. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg však odhadovali, že sa počet nových žiadostí zvýši ešte o niečo viac, na 322.000.
Štvortýždňový priemer počtu nových žiadostí, ktorý je presnejším ukazovateľom vývoja na trhu práce, pretože podlieha menším výkyvom, v uplynulom týždni klesol na 327.000 z 330.500 žiadostí v predchádzajúcom týždni do 8. marca a dosiahol tak najnižšiu úroveň od konca novembra 2013.
Z ďalších štatistických údajov vyplýva, že aj počet Američanov, ktorí poberajú podporu v nezamestnanosti, sa v týždni do 8. marca zvýšil o 41.000 na 2,89 milióna ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy