Predstavenstvo PSA potvrdilo nomináciu Louisa Galloisa

Predstavenstvo spoločnosti PSA Peugeot Citroën odsúhlasilo nomináciu Louisa Galloisa na post šéfa dozornej rady spoločnosti. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na svoje zdroje. Na poste šéfa dozornej rady Gallois vystrieda Thierryho Peugeota. Túto výmenu podporila aj rodina Peugeotovcov. Hovorca spoločnosti Peugeot odmietol tieto správy komentovať. Personálna zmena sa tento mesiac udeje aj na poste šéfa spoločnosti PSA, keď Philippea Varina nahradí Carlos Tavares.

Spoločnosti PSA Peugeot Citroën a čínska automobilka Dongfeng uzavreli dohodu, podľa ktorej Peugeot získa kapitál vo výške troch miliárd eur. Pre francúzsku automobilku to napríklad znamená, že bude mať nové vedenie a skončí sa obdobie dvoch storočí, keď firma bola pod kontrolou rodiny Peugeotovcov. Peugeot, Dongfeng a francúzska vláda podpísali nezáväznú rámcovú dohodu. Francúzska vláda taktiež poskytne spoločnosti PSA finančné prostriedky. Aj vláda, aj spoločnosť Dongfeng, v rámci dohody získajú balík akcií spoločnosti PSA vo výške 14 %.

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.

Súvisiace články

Aktuálne správy