Reformy v Taliansku sú nevyhnutné, tvrdí Renzi

Reformné úsilie novej talianskej vlády pod vedením premiéra Mattea Renziho urobilo dojem aj na nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú

Reformy v Taliansku sú nevyhnutné, aby krajina ostala konkurencieschopná. V pondelok to počas návštevy Nemecka povedal nový taliansky premiér Matteo Renzi. Taliansky premiér pricestoval do Berlína, aby objasnil ekonomické reformy v krajine do roku 2018. Podľa jeho slov sa krajine podarí dodržať pravidlá EÚ obmedzujúce vládne výdavky a to aj napriek tomu, že vládny kabinet chystá škrty v daňových príjmoch.

Plány ekonomických reforiem novej talianskej vlády urobili dojem na nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú. Nemecká kancelárka patrí k tým politikom, ktorí žiadajú od zadlžených krajín úsporné opatrenia. Za jeden z najvážnejších problémov Talianska označil Renzi rastúcu nezamestnanosť mladých ľudí. Taliansky premiér pochválil duálny systém vzdelávania v Nemecku. V rámci tohto systému časť študentov odchádza na vysoké školy a časť študentov sa venuje učňovským odborom.

Súvisiace články

Aktuálne správy