Takto sa to robí: Z vodiča kamiónu miliardár

, Bloomberg Foto: hydoo, bloomberg

Mnohí mu môžeme len tíško závidieť. Číňanovi, ktorý za menej ako 20 rokov vybudoval firmu s hodnotou miliardy dolárov. Úspešný podnikateľ sa živil ako vodič kamiónu, ale v súčasnej dobe je už jedným z najbohatších mužov sveta po tom, čo akcie jeho firmy s nehnuteľnosťami v posledných týždňoch doslova dostali krídla, informuje Bloomberg.

Majetok Wong Choihinga narástol na 1,1 miliardy dolárov po tom, čo akcie Hydoo International Holding po októbrovom debute na burze vzrástli o 70 percent.

Wong Choihing má deväť súrodencov, realitnému obchodu sa začal venovať v roku 1995 kedy založil Hydoo International Holding. Patrí mu 60 percent firmy, ktorá zamestnáva približne 1500 ľudí. Spoločnosť do roku 2010 vybudovala 19 nákupných centier v siedmich čínskych provinciách.

Podľa istého honkongského analytika ide o spoločnosť, ktorá sa zameriava na výstavbu predovšetkým v menej rozvinutých častiach Číny, na treťo a štvrtotriedne mestá ako je Ganzhou a Wuzhou, kde patrí k najvýznamnejším developerom.

Akcie spoločnosti mali debut na honkonskej burze vlani v októbri. V tom čase spoločnosť predala akcie za celkovú sumu 212 miliónov dolárov. Podľa medializovaných informácii spoločnosť Hydoo získané finančné prostriedky použila na nákup pozemkov a rozvoj projektov.

Súvisiace články

Aktuálne správy