Tržby Vodafonu v 3. kvartáli jeho obchodného roka 2013/14 klesli

Britský mobilný operátor Vodafone zaznamenal v 3. štvrťroku obchodného roka 2013/14 pokles tržieb, ale o niečo menší, ako mu predpovedali analytici. Za lepšie výsledky vďačí rastu príjmov v regiónoch mimo Európy, zatiaľ čo jeho tržby na starom kontinente redukujú aj cenové limity, ktoré pre mobilných operátorov zaviedla Európska únia. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Okrem toho, druhý najväčší mobilný operátor na svete sa rozhodol investovať do zvýšenia rýchlosti a rozšírenia svojich sietí. Vodafone by chcel tento program dokončiť do marca 2016.
Podľa najnovších údajov sa tržby spoločnosti za tri mesiace do konca decembra znížili o 4,8 % na 9,8 miliardy GBP (11,82 miliardy eur). Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, očakávali že klesnú o niečo viac, a to medziročne o 4,9 %.
Za lepšie výsledky vďačí britský operátor pokračujúcemu rastu tržieb v Ázii a v Afrike, ktoré mu pomohli zmierniť negatívny vplyv cenovej vojny v Európe, kde jeho obrat v sledovanom období klesol o 9,6 %. Najvýraznejšie sa pritom prepadli tržby Vodafonu v Nemecku, a to o 7,9 %, ale aj na domácom britskom trhu zaznamenala spoločnosť pokles tržieb o 5,1 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy