Akciový index BCPB bude naďalej tvoriť sedem bázických titulov

Bázu indexu SAX aj po revízii s platnosťou od 1. februára 2014 budú tvoriť emisie akcií spoločností Biotika, OTP Banka Slovensko, SES Tlmače, Slovnaft, VÚB banka, Tatry mountain resorts a Best Hotel Properties.

Bázu akciového indexu Burzy cenných papierov v Bratislave (BCPB) bude aj v ďalšom polročnom období začínajúcom 1. februára tvoriť sedem titulov. Rozhodla o tom 13. januára komisia burzy, ktorá v súlade s pravidlami konštrukcie indexu uskutočnila pravidelnú revíziu jeho bázického zloženia.
Cieľom revízie bolo zhodnotenie vývoja obchodovania bázických zložiek v druhom polroku 2013 a určenie bázy na nasledujúce polročné obdobie. S platnosťou od 1. februára 2014 tak slovenský akciový index SAX budú tvoriť emisie akcií spoločností Biotika, OTP Banka Slovensko, SES Tlmače, Slovnaft, VÚB banka, Tatry mountain resorts a Best Hotel Properties.

Slovenský akciový index SAX je oficiálnym akciovým indexom bratislavskej burzy. Patrí ku kapitálovo váženým indexom a porovnáva trhovú kapitalizáciu vybraného súboru akcií s trhovou kapitalizáciou toho istého súboru akcií k referenčnému dňu. Počiatočná hodnota indexu 100 bodov sa viaže k 14. septembru 1993.

Súvisiace články

Aktuálne správy