Sberbank Slovensko dosiahla za deväť mesiacov 2013 zisk 1,53 mil. eur

Sberbank Slovensko vymazala straty a hlási návrat ku zisku. Ako totiž vyplýva z priebežnej účtovnej uzávierky, banka za deväť mesiacov tohto roka dosiahla čistý zisk na úrovni 1,53 milióna eur. Ešte vlani v rovnakom období však evidovala stratu vo výške 16,46 milióna eur.
„Vedenie skupiny si stanovilo za cieľ vrátiť sa k ziskovosti v tomto roku. Je povzbudivé, že s našimi výsledkami v treťom kvartáli sme sa dostali bližšie k stanovenému cieľu. Je tiež potešujúce vidieť, že naša stratégia sa prejavuje v narastajúcom počte nových klientov a predaných produktov a služieb, ktoré sme vylepšili,“ približuje hovorkyňa banky Ľubomíra Chmelová. Zároveň dopĺňa, že banke pribúdajú aj noví klienti, keď počet korporátnych klientov ku koncu septembra tohto roka medziročne narástol o 11,2 %.
Banke sa v tomto roku darí aj poskytovať úvery. „Objem úverov pre obyvateľstvo ku koncu septembra medziročne narástol o 28,4 % a objem firemných úverov o 10,1 %,“ dopĺňa Chmelová.
Bilančná suma Sberbank Slovensko ku koncu septembra 2013 stúpla na 1,995 miliardy eur. Stav pohľadávok voči klientom bol ku koncu deviateho mesiaca tohto roka vo výške 1,381 miliardy eur. Banke rovnako medziročne vzrástli aj záväzky voči klientom a to na 1,572 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy