Slovenská pošta chce za trezory zaplatiť predbežne 9 mil. eur

Štátna spoločnosť Slovenská pošta, a.s. začala tender na dodanie bezpečnostných úschovných objektov, vrátane technickej údržby, profylaxie, sťahovania a likvidácie. Zákazka má trvať štyri roky a realizovaná bude zhruba pre 1 850 odberných miest pošty na celom území Slovenska.

Slovenská pošta, a.s. predpokladá za dodanie bezpečnostných úschovných objektov, čiže trezorov, vrátane technickej údržby, profylaxie, sťahovania a likvidácie, počas štyroch rokov zaplatiť predbežne 9 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Podľa verejnej súťaže zverejnenej vo Vestníku verejného obstarávania pôjde o realizáciu zákazky zhruba pre 1 850 odberných miest pošty na celom území Slovenska. Štátna spoločnosť plánuje dodávateľskú firmu vybrať v následnej elektronickej aukcii. Otváranie ponúk je plánované 29. októbra, pričom o súťažné podklady treba požiadať do 1. októbra. Uchádzači musia preukázať, že dosiahli obrat najmenej 6 mil. eur bez DPH v každom z predošlých troch rokov 2009 až 2011.

V uvedenom období mali záujemcovia zároveň dodať trezory a trezorové skrine bezpečnostnej kategórie 1-5 spolu najmenej za 1,5 mil. eur, trezorové pokladne s časovým zámkom v hodnote minimálne 2,9 mil. eur, podpultové trezory v kombinácii s trezorovými pokladňami s časovým zámkom za 50 tis. eur a dotačné zariadenia za 100 tis. eur bez DPH. Ďalšie požiadavky sa týkajú poskytovania sťahovacích a manipulačných prác s bezpečnostnými ochrannými objektmi za 380 tis. eur, likvidácie trezorovej techniky za 100 tis. eur a zabezpečovania servisu trezorov, trezorových skríň a pokladní s časovým zámkom v hodnote najmenej 800 tis. eur bez DPH.

Slovenská pošta, a.s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur a poskytuje univerzálnu poštovú službu. Od svojho vzniku hospodári samostatne a nedostáva dotácie zo štátneho rozpočtu. Slovenská pošta je najväčší poskytovateľ poštových služieb na Slovensku s 1 542 pobočkami. Súčasne patrí k najväčším zamestnávateľom v krajine, keď ku koncu júla tohto roka zamestnávala viac ako 14 tis. zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy