DSS Poštovej banky za prvý polrok so ziskom 20 tis. eur

Dôchodková správcovská spoločnosť (DSS) Poštovej banky vykázala za prvý polrok tohto roka zisk 20 tis. eur. Oproti prvému polroku vlaňajška tak spoločnosť zlepšila svoj hospodársky výsledok o 71 tis. eur, keďže ku koncu júna 2011 bola v strate 51 tis. eur. Celkové výnosy spoločnosti za prvých šesť mesiacov tohto roka tvorili 935 tis. eur a náklady 915 tis. eur. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnila spoločnosť.

Výnosy firmy z poplatkov účtovaných klientom za január až jún tohto roka predstavovali 892 tis. eur, finančné výnosy 42 tis. eur a ostatné výnosy 1 tis. eur. Personálne náklady firmy tvorili 390 tis. eur, náklady na odplaty a provízie 277 tis. eur, ostatné náklady firmy ku koncu júna dosiahli 216 tis. eur.

Majetok DSS v celkovej výške 11,2 mil. eur pozostával najmä z obežného majetku v hodnote 9,9 mil. eur, zvyšok predstavoval dlhodobý majetok. Základné imanie penzijnej firmy bolo ku koncu júna na úrovni 11,95 mil. eur a kapitálové fondy 10,79 mil. eur.

Jediným akcionárom dôchodkovej spoločnosti je v súčasnosti Poštová banka. a.s. Tá koncom januára minulého roka podpísala s Československou obchodnou bankou, a.s. ako vtedajším jediným akcionárom penzijnej spoločnosti zmluvu o predaji DSS ČSOB. Transakciu obe strany uzavreli 15. mája vlaňajška prepisom akcií na nového vlastníka. DSS ČSOB tak v polovici minulého roka zmenila názov na DSS Poštovej banky. DSS Poštovej banky v súčasnosti spravuje majetok sporiteľov v sume 288 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy