V Zborove nad Bystricou postavia sedem bytoviek do 5 mil. eur

Obec Zborov nad Bystricou začala verejnú súťaž na vypracovanie projektovej dokumentácie a uskutočnenie stavebných prác pri výstavbe siedmich nájomných domov s devätnástimi bytmi. Investícia má byť realizovaná počas dvadsať mesiacov od uzavretia zmluvy s budúcim dodávateľom, otváranie ponúk je plánované 3. septembra.

Kysucká obec Zborov nad Bystricou v okrese Čadca plánuje postaviť sedem nájomných bytových domov. Predpokladaná cena za vypracovanie projektovej dokumentácie a uskutočnenie stavebných prác spojených s výstavbou domov s devätnástimi bytmi, vrátane technickej vybavenosti, počas dvadsať mesiacov je 4,85 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z podmienok verejnej súťaže vyhlásenej obcou vo Vestníku verejného obstarávania.

Projektovú dokumentáciu a stavebné práce chce obec financovať z vlastných peňazí, z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a z dotácie z ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Otváranie ponúk je plánované 3. septembra, pričom záujemcovia o účasť v tendri môžu požiadať o súťažné podklady do 23. augusta. Uchádzači musia predložiť zoznam uskutočnených stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru so zmluvnými cenami nad 4 mil. eur bez DPH. Zborov nad Bystricou organizuje verejné obstarávanie v spolupráci so žilinskou firmou MT Engineering, s r.o., ktorá je pre tento tender kontaktným miestom pre záujemcov.

Súvisiace články

Aktuálne správy