Manažéri JPMorgan budú hradiť škody za nevydarené špekulácie

New York 11. júla (TASR) – Americká veľkobanka JPMorgan bude brať na zodpovednosť svojich manažérov, ktorí jej nevydarenými špekuláciami spôsobili miliardové straty. Uvádza to dnešné vydanie denníka Wall Street Journal s odvolaním sa na zasvätený zdroj.
Finančný koncern bude žiadať najmenej od štyroch svojich manažérov, aby jej vrátili akcie v hodnote viac ako miliónov dolárov, ktoré dostali ako bonusy.
Manažéri spôsobili nevydarenými špekuláciami JPMorgan v druhom štvrťroku škodu vyše 5 miliárd USD (4,07 miliardy eur).
Banka uverejní správu o hospodárení v uplynulom štvrťroku v piatok (13. 7.) a podľa informácií, ktoré prenikli na verejnosť, jej bilancia zostala pozitívna. Ešte v máji vedenie banky varovalo akcionárov, že v druhom kvartáli by jej podnikanie mohlo skončiť stratou asi 2 miliardy USD.
Šéf veľkobanky Jamie Dimon pred časom oznámil, že ústav sa začne zbavovať podnikania v oblastiach, ktoré by mu mohli spôsobiť ďalšie straty.
Wall Street Journal dnes uviedol, že program opúšťania riskantných operácií sa plní rýchlo. Banka sa ich zbavila už na 80 až 90 %. Ich zvyšok by mohol spôsobiť stratu najviac miliardu dolárov. Pokiaľ sa však trh bude uberať smerom, ktorý bude pre banku pozitívny, môžu priniesť aj zisk.

Súvisiace články

Aktuálne správy