Boeing získal na aerosalóne vo Farnborough objednávku za 7,2 mld. USD

Londýn 9. júla (TASR) – Americkej spoločnosti Boeing sa v prvý deň aerosalónu v britskom Farnborough podarilo uzatvoriť lukratívny kontrakt na lietadlá za vyše 7 miliárd USD (5,69 miliardy eur).
Firma, ktorá o pozíciu najúspešnejšieho výrobcu lietadiel súperí s európskym Airbusom, oznámila, že lízingová spoločnosť Air Lease Corporation zadala ponuku na 75 úzkotrupých lietadiel Boeing 737-Max za 7,2 miliardy USD s opciou na ďalších 25 strojov. B737 Max je modernizovaná verzia úspešného modelu B737 a Boeing verí, že toto lietadlo mu pomôže dostihnúť model Airbusu A320neo.
Šéf Airbusu Fabrice Bregier však na prvé informácie od Boeingu zareagoval, že Airbus napriek tomu očakáva, že za dvojročné obdobie, ktoré sa skončí v decembri tohto roka, bude mať európska spoločnosť na svojom konte viac objednávok na úzkotrupé lietadlá než Boeing. "Minulý rok bol vďaka A320neo mimoriadny, no aj tento by mal byť celkovo dobrý," povedal Bregier. "Som si istý, že od uvedenia A320neo (koniec decembra 2010) do konca roku 2012 budeme v počte objednávok stále pred Boeingom," dodal.
Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

Súvisiace články

Aktuálne správy