Poisťovňa Generali Slovensko vlani so ziskom 1,4 mil. eur

Nepriaznivý vývoj spoločnosť zaznamenala pri poistení vozidiel a agropoistení.

Poisťovňa Generali Slovensko dosiahla v minulom roku čistý zisk 1,4 mil. eur. Ako však vyplýva z výročnej správy spoločnosti, v medziročnom porovnaní je to pokles o 81,9 %. Celkové hrubé predpísané poistné pokleslo o 2,7 % na 190,3 mil. eur, tým spoločnosť stratila 0,4 percentuálneho bodu na trhovom podiele. Z toho neživotné poistenie tvorilo sumu 106,7 mil. eur a medziročne stagnovalo. Predpis v životnom poistení bol v sume 83,6 mil. eur pri poklese o 5,9 %.

Rok 2011 spoločnosť začala s novou organizačnou štruktúrou, ktorá sa počas roka podľa generálneho riaditeľa poisťovne Vladimíra Bezděka priebežne dotvárala a priniesla posilnenie najmä v oblasti obchodu a tvorby produktov. Dokončili projekt migrácie neživotných prevádzkových systémov, zlúčili obidve interné obchodné siete a zracionalizovali umiestnenie obchodných miest na Slovensku. Zároveň spoločnosť obnovila a posilnila spoluprácu s významnými partnermi v oblasti predaja životného poistenia či spoluprácu so strategickým partnerom.

V hodnotení roka musia mať podľa Bezděka priestor aj výzvy, ktoré sa nepodarilo celkom naplniť. „Nepriaznivý vývoj sme zaznamenali pri poistení vozidiel a agropoistení, najmä z hľadiska zhoršenia profitability týchto segmentov trhu,“ uviedol vo výročnej správe. V rámci životného poistenia zaznamenalo bežne platené poistné len mierny nárast o 0,2 %. V prípade jednorázovo plateného poistného firma zaznamenala pokles hrubého predpísaného poistného o 64,7 %.

Spoločnosť Generali Slovensko pôsobí na trhu od 1. októbra 2008, keď vznikla zlúčením Českej poisťovne-Slovensko a Generali Poisťovne. Súčasťou skupiny Generali PPF boli už od januára 2008. Skupina Generali a PPF totiž podpísali v polovici júla 2007 konečnú verziu zmluvy o spoločnom podniku Generali PPF Holding. Česká poisťovňa-Slovensko pôsobila na slovenskom poistnom trhu od augusta 1993 a Generali Poisťovňa vznikla v roku 1996.

Súvisiace články

Aktuálne správy