Sporiteľňa ČSOB vlani so ziskom 1,5 mil. eur

ČSOB stavebná sporiteľňa uzatvorila v minulom roku 19 468 nových zmlúv o stavebnom sporení

ČSOB stavebná sporiteľňa evidovala v minulom roku čistý zisk 1,5 mil. eur. Medziročne je to mierne zníženie, keďže za rok 2010 dosiahla zisk 1,6 mil. eur. Organizačný presun hlavného distribučného kanálu, internej distribučnej siete, z banky pod stavebnú sporiteľňu od začiatku roku 2011, bol dôležitým faktom medziročného rastu prevádzkových nákladov. „Aj napriek týmto zvýšeným nákladom ČSOB stavebná sporiteľňa dosiahla porovnateľný hospodársky výsledok s predchádzajúcim rokom,“ informovala spoločnosť.

Firma uzatvorila v minulom roku 19 468 nových zmlúv o stavebnom sporení pri miernom 5-percentnom medziročnom znížení. Tento výsledok považuje spoločnosť za veľmi dobrý, vzhľadom na legislatívne zneisťovanie produktu stavebného sporenia zo strany bývalej vlády, predovšetkým v druhom polroku 2011. A keďže sa legislatíva v zákone o stavebnom sporení nakoniec nemenila, prioritou firmy bude v tomto roku posilnenie dôvery klientov v stavebné sporenie. Ako ďalej uviedol generálny riaditeľ ČSOB stavebnej sporiteľne Ľubomír Kováčik, dôkazom atraktívnosti stavebného sporenia je minuloročný nárast v objeme cieľových súm o 14 % na 343 mil. eur.

Spoločnosť poskytla vlani podľa jej vyjadrení historicky najvyšší objem úverov vo svojej 11-ročnej histórii. Schválený objem úverov vo výške 38,6 mil. eur predstavuje medziročný nárast o 13 %. Celkovo ku koncu minulého roka stavebná sporiteľňa spravovala 91 tis. platných zmlúv a celková cieľová čiastka platných zmlúv bola na úrovni 934 mil. eur. Na účely bývania vyplatila spoločnosť v minulom roku 66,3 mil. eur.

ČSOB stavebná sporiteľňa vznikla na Slovensku v júni 2000. Licenciu na činnosť stavebnej sporiteľne získala v októbri 2000 a svoje služby začala poskytovať 1. decembra 2000. Firma je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou ČSOB SR, ktorá patrí do belgickej skupiny KBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy