Allianz-Slovenská poisťovňa vlani s poistným 598 mil. eur

Allianz-Slovenská poisťovňa dosiahla v minulom roku podľa lokálnych účtovných štandardov hrubé predpísané poistné 598 mil. eur, čo je v medziročnom porovnaní nárast o 0,02 %. Celkové príjmy skupiny Allianz v strednej a východnej Európe boli vlani vo výške 3,8 mld. eur. Prevádzkový zisk v regióne stúpol o 158 % na 295 mil. eur. Skupina podľa vyjadrení Allianzu priniesla dobrý súhrn výsledkov aj napriek pokračujúcim otrasom na finančných trhoch, slabému ekonomickému prostrediu a silnej konkurencii. „Sme spokojní s významným obnovením ziskov a sme dobre nastavení profitovať z oživenia trhov,“ povedal člen predstavenstva spoločnosti Allianz SE zodpovedný za rast trhov Manuel Bauer.

V rámci neživotného poistenia dosiahla Allianz-Slovenská poisťovňa vlani hrubé predpísané poistné 350 mil. eur pri poklese o 1,1 %. Celá skupina v rámci regiónu strednej a východnej Európy dosiahla predpis 2,57 mld. eur pri poklese o 2,2 %. Prevádzkový zisk sa zvýšil o takmer 250 % na 194,4 mil. eur. Dôvodom bolo zlepšenie v nákladovosti.

V životnom poistení dosiahla Allianz-Slovenská poisťovňa hrubé predpísané poistné 249 mil. eur a medziročne je to zvýšenie o 1,7 %. Skupinový predpis v rámci regiónu sa v životnom a zdravotnom poistení zvýšil o 5 % na 1,1 mld. eur. Podľa vyjadrení Allianzu dosiahlo vynikajúce výsledky Rusko. Česká republika, Slovensko a Poľsko naďalej pokračovali v pozitívnom náraste. Prevádzkový zisk sa zvýšil o 20 % na 76,6 mil. eur. „Nárast v operačnom zisku bol obzvlášť vysoký na Slovensku, kde dosiahol až 32 % a v Rusku, kde sa presunul zo straty do zisku,“ informovala skupina Allianz.

Allianz – Slovenská dôchodková správcovská spoločnosť ku koncu minulého roka disponovala majetkom v dôchodkových fondoch pod jej správou v celkovom objeme 1,465 mld. eur, čo zodpovedalo počtu 449 020 zazmluvnených sporiteľov. „Táto skutočnosť jej zabezpečila prvé miesto na trhu starobného dôchodkového sporenia na Slovensku s trhovým podielom 31,9 %,“ informovala skupina Allianz.

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003. Allianz-Slovenská dôchodková správcovská spoločnosť vznikla koncom septembra 2004. Jej jediným akcionárom je Allianz-Slovenská poisťovňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy