Družstvá Coop Jednota vlani mierne zvýšili obrat

Maloobchodný obrat spotrebných družstiev Coop Jednota v minulom roku stúpol o 2,9 % na 1,146 mld. eur

Spotrebným družstvám Coop Jednota sa aj napriek poklesu celkových maloobchodných tržieb na Slovensku darí udržiavať mierny rast obratu. Ako v utorok informoval šéf Coop Jednota Slovensko Gabriel Csollár, maloobchodný obrat systému spotrebných družstiev v minulom roku dosiahol 1,146 mld. eur, čo znamenalo medziročný nárast o 2,9 %. Maloobchodný obrat spotrebných družstiev za rok 2010 bol pritom očistený o obrat bratislavskej Jednoty, ktorá sa od systému odčlenila koncom roka 2010.

Okrem toho logistické centrá spotrebných družstiev vlani vygenerovali obrat 354,7 mil. eur, ktorý tak medziročne stúpol o 9,2 %. Celkovo tak obrat systému Coop Jednota oproti roku 2010 stúpol o 4,3 % keď dosiahol vyše 1,5 mld. eur. „Vieme, ako išla inflácia v potravinách, napriek tomu si myslíme, že sme veľmi pozitívne ukončili minulý rok,“ konštatoval na margo zverejnených výsledkov predseda predstavenstva Coop Jednota Slovensko Gabriel Csollár.

Trend z minulého roka sa podľa Csollára potvrdzuje aj v úvode tohto roka. „Tie čísla takisto hovoria, že sme v podstate zastabilizovaní. Január sme udržali s miernym rastom,“ konštatoval. V prvom mesiaci roka totiž maloobchodný obrat spotrebných družstiev medziročne vzrástol o 2,6 % na 82 mil. eur a logistických centier o 9,5 % na 24 mil. eur. Celkovo tak v januári spotrebné družstvá Coop Jednota dosiahli obrat 106 mil. eur, čo znamenalo medziročný nárast o 4 %.

Coop Jednota Slovensko vznikla v roku 2002 zlúčením Slovenského zväzu spotrebných družstiev so spoločnosťou Coop Centrum. V súčasnosti združuje viac ako 200 tisíc členov a poskytuje prácu viac ako 13 tisícom zamestnancov v ôsmich logistických centrách a 31 regionálnych spotrebných družstvách. Z nich 26 vykonáva maloobchodnú činnosť prostredníctvom viac ako 2 300 predajných miest na celom území Slovenska.

Súvisiace články

Aktuálne správy