Úrad pre verejné obstarávanie spúšťa informácie o príležitostiach pre hospodárske subjekty

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) začína na svojej internetovej stránke informovať hospodárske subjekty o významných obchodných príležitostiach a tendroch v rámci jednotného trhu Európskej únie. Verejné obstarávanie nie je len zadávanie zákaziek verejnými obstarávateľmi a obstarávateľmi v podmienkach Slovenskej republiky, upozornil vo štvrtok ÚVO. 

„Problematikou verejného obstarávania sú pre mňa aj tendre v zahraničí, do ktorých sa môžu zapájať slovenské spoločnosti. Som presvedčený, že na Slovensku máme kvalitných dodávateľov tovarov, služieb a stavebných prác, ktorí sú konkurencieschopní v európskom priestore,“ uviedol predseda ÚVO Peter Kubovič. Dostupnosť informácií o pripravovaných investíciách v zahraničí a následne o súvisiacom verejnom obstarávaní je podľa šéfa úradu kľúčová  pre ich úspešné zapájanie sa do súťaží.  

ÚVO podnikateľov upozornil na webinár s témou aktuálnych a budúcich verejných obstarávaní v súvislosti s vysokorýchlostnou železničnou traťou Rail Baltica a o podnikateľských príležitostiach spojených s výstavbou železničnej trate spájajúcej tri pobaltské štáty – Estónsko, Lotyšsko a Litvu. Webinár sa uskutoční 30. marca v anglickom jazyku, účasť je bezplatná. Záujemcovia sa majú vopred zaregistrovať. 

Viac o téme: Európska únia EÚ , hospodárstvo , tender , Úrad pre verejné obstarávanie ÚVO

Súvisiace články

Aktuálne správy