ČSOB Leasing ku koncu septembra s rastom produkcie aj zisku

Spoločnosť ČSOB Leasing zaznamenala v deviatich mesiacoch medziročný nárast počtu nových zmlúv o 13 %, v ich objeme to bolo zvýšenie o 22 %

Spoločnosť ČSOB Leasing uzatvorila v deviatich mesiacoch 5 628 nových zmlúv o financovaní v objeme obstarávacích cien 172 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 13 % v počte a o 22 % v objeme zmlúv. Deväťmesačný zisk firmy predstavoval 8,8 mil. eur, čo je dvojnásobok celého minuloročného zisku. „V tomto zložitom ekonomickom prostredí to považujem za mimoriadny úspech,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Juraj Ebringer.

Najväčší podiel na nových obchodoch mali osobné automobily v objeme 55 mil. eur s 56-percentným medziročným nárastom obratu. Druhou najvýznamnejšou komoditou boli stroje a zariadenia s objemom obstarávacích cien 53 mil. eur pri náraste o 14 %. Nová produkcia v komodite nákladné vozidlá dosiahla 34 mil. eur. Podiel ostatných financovaných komodít, t.j. úžitkových automobilov, nehnuteľností a železničných vozidiel, predstavoval na celkových nových obchodoch spoločnosti jednotlivo približne 5 až 6 %, čo znamená obrat okolo 9 mil. eur za každú z nich.

ČSOB Leasing poskytoval počas deviatich mesiacov tohto roka finančné služby najmä právnickým osobám a živnostníkom. Záujem o jeho produkty však prejavovali aj bežní spotrebitelia. Z hľadiska poskytovaných produktov tvorili finančný a operatívny lízing dve tretiny z celkového nového obratu spoločnosti. Ďalšie ponúkané produkty – splátkový predaj a úvery – mali na nových obchodoch približne tretinový podiel. Zhruba 75 % z celkových obchodov zabezpečila spoločnosti vlastná a banková pobočková sieť, zvyšnú štvrtinu obchodov sprostredkovali najmä partneri z radov dílerov a dodávateľov.

ČSOB Leasing je univerzálna leasingová spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1996. Jej akcionárom je ČSOB SR, ktorá vlastní 100 % akcií. Patrí do skupiny KBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy