Zisk firmy Kazakhmys na akciu vzrástol o 130 %

Základný zisk kazašskej ťažobnej spoločnosti na akciu za prvý polrok tohto roka vzrástol na 1,30 USD zo sumy 50 centov v rovnakom období vlaňajška.

Kazašská ťažobná spoločnosť Kazakhmys, podnikajúca v ťažbe medi, vykázala za prvý polrok rast základného zisku na akciu o 130 %. Rastu zisku pomohli vyššie ceny, ale spoločnosť uviedla, že v druhej polovici roka očakáva rast nákladov. „V oblasti nákladov by mohol byť v druhej polovici roka určitý tlak. Rastúce ceny vstupov, ako sú nafta a oceľ, by zdražili prevádzkové náklady,“ uviedla firma. Upozornila aj na to, že stabilné ceny ropy by mohli viesť k posilneniu kazašskej meny tenge voči americkému doláru.

Základný zisk firmy Kazakhmys na akciu za prvý polrok tohto roka vzrástol na 1,30 USD zo sumy 50 centov v rovnakom období vlaňajška. Firma ďalej informovala, že jej zisk pred započítaním úrokov, daní, amortizácie a odpisov (EBITDA) vzrástol o 87 % na sumu 1,34 mld. USD. Výsledky sú takmer v súlade s publikovanými očakávaniami, že zisk na akciu bude v sume 1,28 USD a EBITDA v objeme 1,33 mld. USD.

(1 EUR = 1,2613 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy