Čistý zisk Intesa Sanpaolo prekonal očakávania

Najväčšia talianska retailová banka dosiahla v prvom kvartáli čistý zisk 688 mil. eur. V celom roku 2010 banka očakáva zlepšenie prevádzkového príjmu, pokles prevádzkových nákladov a mierne zníženie nákladov na úverovanie

Najväčšia talianska retailová banka Intesa Sanpaolo SpA dosiahla v prvom kvartáli čistý zisk 688 mil. eur a jej náklady medziročne klesli o 2,2 %. Výsledok prekonal odhady analytikov, ktorí očakávali zisk na úrovni 604,67 mil. eur. V porovnaní so štvrtým kvartálom 2009 čistý zisk banky v prvých troch mesiacoch roka klesol o 3,2 %. Banka v piatok oznámila, že na základe výsledkov v prvom kvartáli očakáva v celom roku 2010 zlepšenie prevádzkového príjmu, pokles prevádzkových nákladov a mierne zníženie nákladov na úverovanie. Banka tiež uviedla, že vlastní írske dlhopisy za celkovo 240 mil. eur a v gréckych štátnych dlhopisoch má uložených 840 mil. eur. Do štátnych dlhopisov Španielska a Portugalska, ktoré sa rovnako spomínajú medzi krajinami najviac ohrozenými dlhovou krízou, banka neinvestovala.

Intesa Sanpaolo má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Členom tejto medzinárodnej bankovej skupiny je aj slovenská VÚB banka. Skupina VÚB pozostáva z materskej banky VÚB, a.s. a jej dcérskych spoločností Consumer Finance Holding, a.s., VÚB Asset Management, a.s., VÚB Factoring, a.s. a Recovery, a.s., ktorých je VÚB, a.s. 100-percentným vlastníkom.

Súvisiace články

Aktuálne správy