Valné zhromaždenie TMR schválilo výsledky za minulý rok

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) prerokovala na svojom riadnom valnom zhromaždení zlúčenie s Tatranskými lanovými dráhami a výsledky spoločnosti za minulý rok. Desaťmesačné minuloročné účtovné obdobie zakončila spoločnosť s prevádzkovým ziskom 2,64 mil. eur. Mesiace november a december kvôli prechodu na hospodársky rok končiaci 31. októbra teda neboli zahrnuté, pričom podľa tlačovej správy spoločnosti patrí december medzi silné mesiace z hľadiska tržieb a zisku.

Ako firma ďalej uviedla, prevádzky Tatry mountain resorts sú ovplyvnené počasím ako každý produkt cestovného ruchu. „Počasie aktuálnej zimnej sezóny nebolo štandardné a neskorý začiatok zimy spôsobil prepad na tržbách lanoviek o 10 %,“ uviedla spoločnosť. Počasie však podľa nej negatívne neovplyvnilo výsledky hotelov a doplnkových služieb, tieto dosiahli podľa firmy výrazné nárasty. Obsadenosť hotelov sa medziročne zvýšila o približne 20 % a tržby v doplnkových službách vzrástli až o 52 %.

Valné zhromaždenie ďalej schválilo návrh zmluvy o zlúčení Tatry mountain resorts s Tatranskými lanovými dráhami, ktoré prevádzkujú horské strediská Vysoké Tatry – Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Liptovská Teplička. Podľa spoločnosti Tatry mountain resorts, ktorá Tatranské lanové dráhy kúpila vytvára spoločná prevádzka synergický účinok, lepšiu efektivitu a základ pre cielené investovanie.

Spoločnosť Tatry Mountain Resorts, a.s. je najväčším subjektom v oblasti cestovného ruchu na Slovensku, ktorá vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Tri studničky a Ski Záhradky, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Liptovská Teplička a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica a Grandhotel Starý Smokovec. Doteraz investovala spoločnosť Tatry mountain resorts do uvedených stredísk vyše 45 mil. eur a ďalších 90 mil. má prispieť v najbližších rokoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy