Zemplínske mestá nemajú zatiaľ pri vykurovaní alternatívu

Na plyn bez alternatívy sú pri vykurovaní mestských bytov odkázaní výrobcovia tepla v hlavných mestských sídlach na Zemplíne - Michalovciach, Trebišove a Sobranciach.

Michalovce 10. januára (TASR) – Na plyn bez alternatívy sú pri vykurovaní mestských bytov odkázaní výrobcovia tepla v hlavných mestských sídlach na Zemplíne – Michalovciach, Trebišove a Sobranciach.
"Nemáme alternatívu, kotolne sú len na plyn," uviedol pre TASR generálny riaditeľ michalovskej spoločnosti Domspráv Jozef Horňák. Spoločnosť zabezpečuje výrobu tepla pre približne 10.000 bytov a v prípade úplného výpadku plynu by podľa neho mohol nastať problém. "Zatiaľ plyn je. Ak nebude, tak najprv budeme musieť obmedziť teplú vodu a potom kúrenie", vyjadril sa riaditeľ.
Spoločnosť do budúcnosti uvažuje s alternatívnymi energetickými zdrojmi. Do úvahy prichádza drevná štiepka a solárne panely. "Je to len otázka financií. Chceli by sme využiť eurofondy," dodal Horňák.
Podobne ako v Michalovciach sú na tom aj mestské kotolne v Trebišove a Sobranciach. Domácnosti tam vykurujú zatiaľ bez obmedzení a výrobcovia tepla len dúfajú, že plynová kríza sa čoskoro skončí.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy