Tatra banka už ponúka elektronický podpis

(tlačová správa, 2. 10. 2002 – Bratislava) Od 3.10.2002 Tatra banka pripravila pre svojich klientov novinku k využitiu elektronických služieb. i:key je nový druh identifikačného nástroja a klient ho v Tatra banke môže používať pri platení cez Internet Banking na podpisovanie súborov platobných príkazov zo svojho účtovného systému priamo do aplikácií banky. Je založený na technológii elektronického podpisu.

Klient môže obsluhovať svoj účet z ktoréhokoľvek miesta na celom svete, kde je možné pripojenie na internet a banka mu k i:key ponúka kvalitný servis prostredníctvom 24-hodinovej služby DIALOG. Pri importovaní platobných príkazov systém automaticky upozorní na formálne chyby, zaručuje vysokú bezpečnosť (podpis je uložený na čipovej karte) a jeho použitie je aj finančne výhodné. Hlavným predpokladom využitia i:key je mať čítačku čipových kariet, čipovú kartu a inštalačné CD. i:key môžu klienti používať na podpisovanie prevodných príkazov, ktoré naimportujú do bankových aplikácií, čiže v praxi v Internet Bankingu bude klient používať na prihlásenie korektne svoje PID a heslo plus kód z ďalšieho autentifikačného nástroja. Pripravený súbor so svojimi platobnými príkazmi zašifruje, podpíše elektronickým podpisom a následne ho importuje do aplikácií banky. Návod na podpis i na vytváranie súborov nájde klient priamo v užívateľskej príručke na inštalačnom CD.

O sprístupnenie služby i:key možno požiadať prostredníctvom Internet Bankingu v časti Žiadosti – Žiadosť o vydanie i:key, či prostredníctvom služby DIALOG na telefónnych číslach 02/6866 1000, 0903/903 902, 0906/011 000 alebo na čísle 0850/111 100. i:key je ponúkaný aj v balíku Komplet i:key, ktorý zahŕňa čítačku čipových kariet, čipovú kartu a ročný certifikát. Tatra banka ponúka pre svojich klientov možnosť využívať elektronický podpis za veľmi výhodných cenových podmienok.

i:key bude môcť klient používať od dňa uhradenia inicializačného poplatku za zvolený balík do 48 hodín. Proces vydania certifikátu, ako aj ďalšie inštrukcie k používaniu i:key sa dozviete z www.tatrabanka.sk, alebo prostredníctvom služby. DIALOG.

Súvisiace články

Aktuálne správy