Vianoce na splátky sa Slovákom pozdávajú

Vianočná výzdoba, nákupný zhon v obchodných centrách a reklamy v televízii nenechávajú nikoho na pochybách, že najkrajší čas roka je zo dňa na deň bližšie. Pred mnohými z nás sa však v predvianočnom zhone objaví veľká dilema. Je naša peňaženka dostatočne hrubá na to, aby sme mohli splniť vianočné želania všetkých našich blízkych?


K eďže príjmy mnohých slovenských rodín za vianočnými túžbami často zaostávajú, jednou z možností ako ich splniť, je siahnuť po Vianociach na splátky. Slovenský spotrebiteľ si v posledných rokoch túto možnosť obľúbil. Pre spokojné tváre členov rodiny sú Slováci často ochotní obetovať aj to, že v nasledujúcich mesiacoch budú musieť túto vianočnú radosť splácať.


Splátkové spoločnosti si uvedomujú dôležitosť predvianočného trhu a obohatili svoju ponuku o akcie vianočného charakteru. Často to býva odloženie splátok, vianočný bonus, či garancia nízkych splátok, novinky v úverových kartách, či spotrebiteľských úveroch. Veľmi obľúbené sú v tomto období akciové ponuky, pri ktorých je možné nakúpiť tovar s nulovým navýšením.


V tomto prípade tovar nepreplatíte, na výslednú nulovú pôžičku sa skladá splátková spoločnosť, predajca a neraz aj dovozca, či výrobca tovaru. Kým však po lákavej ponuke Vianoc na splátky siahnete, je dobré porovnať si ponuku splátkových spoločností a prispôsobiť ju vašim potrebám a finančným možnostiam. Výhodami splátkového predaja je, že úver si často vybavíte priamo v predajniach, kde splátky dokážu prispôsobiť vašim možnostiam. K väčšine tovarov nepotrebujete ručiteľa a v mnohých prípadoch môžete tovar, či pôžičku splatiť predčasne. Pozrime sa aké novinky splátkové spoločnosti pre klientov na Vianoce pripravili.


Home Credit Slovakia


Jednou z noviniek na predvianočnom trhu je spotrebiteľský úver Home Credit s jednoduchým spôsobom vybavenia. Stačí vám vziať do ruky telefón a všetky záležitosti vybavíte od stola. Ako nás informovala Lenka Vicenová zo spoločnosti Home Credit, výhodou je nesporne to, že klient nemusí nikam chodiť, ani vypĺňať formuláre. Stačí zavolať na bezplatnú zákaznícku linku a nadiktovať údaje, ktoré požaduje operátor. Písomné potvrdenie so zmluvou klient následne obdrží poštou. Po spätnom odoslaní podpísaného exemplára sú mu peniaze zaslané na účet, alebo poštovou poukážkou. Telefonická linka je klientom k dispozícii 24 hodín denne. Maximálna výška úveru je 30 tisíc korún. Pri splátkach si klient môže zvoliť rôzne varianty. Výhodné je zvoliť si rýchlejšie splátky, lebo v tomto prípade preplatí pôžičku o menšiu sumu.


Home credit prichádza aj s ponukou vianočného nákupu na splátky. Tu vám stačí v zmluvných predajniach predložiť občiansky preukaz a druhý doklad totožnosti. V prípade využitia vianočnej ponuky na splátky môžete získať vianočný bonus, prípadne vám spoločnosť ponúkne vianočnú akciu, kde pri nákupe tovaru na splátky môžete dostať až tretinu peňazí späť.


Cez Home Credit môžete nakupovať tovar na splátky v štyroch tisícoch obchodov, ktoré sú zmluvnými partnermi spoločnosti. Ide najmä o obchody s elektonikou a výpočtovou technikou.


GE Money


Ako nám povedal koordinátor externej komunikácie GE Money, a. s. František Klincko, pomer konkré…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy