Allianz zverejní plán reorganizácie a znižovania počtu zamestnancov

Frankfurt nad Mohanom 19. júna (TASR) - Nemecká poisťovňa Allianz vstúpila do týždňa, v ktorom začne písať novú stránku svojej histórie.

Frankfurt nad Mohanom 19. júna (TASR) – Nemecká poisťovňa Allianz vstúpila do týždňa, v ktorom začne písať novú stránku svojej histórie. Koncern vo štvrtok zverejní plán organizačných zmien a znižovania počtu pracovníkov. Dovtedy sa ním budú zaoberať najvyššie riadiace grémiá poisťovne, ktorej postavenie na poisťovacom trhu v Nemecku je teraz i v blízkej budúcnosti neotrasiteľné a v medzinárodnom meradle si čoraz viac upevňuje svoje pozície.

Dnes sa plánmi zmien zaoberá správna rada, v utorok bude o nich rokovať dozorná rada a v stredu závodná rada Allianzu.

Z poisťovne by malo odísť približne 10 000 z 38 000 zamestnancov a 11 000 samostatných agentov napriek tomu, že sa jej hospodárenie vlani skončilo veľkým prebytkom. Allianz vlani pri tržbách 100 miliárd EUR, čo je v prepočte vyše 3,799 bilióna SKK, dosiahla čistý zisk 4,4 miliardy EUR. Odborári sa domnievajú, že podnik, ktorý dosahuje takýto hospodársky výsledok, by mal mať prepúšťanie zakázané.

Výkonný šéf Allianzu Michael Diekmann žiada posilnenie centralizácie podniku. Podľa jeho názoru veľká organizačná členitosť mu začína spôsobovať ťažkosti. Stráca klientov a podiely na trhu. Rozdelenie poisťovne podľa oddelení nevyhovuje potrebám klientely Allianzu. Preto chce jej vedenie urobiť spoločné pobočky pre poistenie majetku, života a zdravia a pre získavanie nových klientov. Počet regionálnych centrál Allianzu by sa mal znížiť zo šiestich na štyri.

Informoval o tom nemecký denník Die Welt.

Súvisiace články

Aktuálne správy