Allianz chce prepustiť niekoľko tisíc ľudí

Frankfurt nad Mohanom 18. júna (TASR) - Nemecká poisťovacia skupina Allianz v rámci svojho reštrukturalizačného programu asi zruší niekoľko tisíc pracovných miest.

Frankfurt nad Mohanom 18. júna (TASR) – Nemecká poisťovacia skupina Allianz v rámci svojho reštrukturalizačného programu asi zruší niekoľko tisíc pracovných miest. Dnes o tom informoval nemecký nedeľník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Podľa novín sa rozhodnutie očakáva na pondelkovom zasadaní správnej rady. Bez udania zdroja tiež uviedli, že dve zo 6 regionálnych centrál spoločnosti by mali byť tiež zrušené. Toto opatrenie povedie k prepusteniu ďalších najmenej 1 000 zamestnancov Dresdner Bank (DB), ktorú koncern Allianz kúpil v roku 2001. Samotný poisťovací koncern sa k uvedeným informáciám nevyjadril.

Oznámenie potenciálneho rušenia pracovných miest sa očakáva v priebehu nasledujúceho týždňa. Allianz síce v 1. kvartáli zaznamenal 34-% nárast čistého zisku, ale výkonný riaditeľ koncernu Michael Diekmann uviedol, že sa bude snažiť o ďalšie úspory v DB, ktorá v posledných 5 rokoch dosahovala vysoké straty. DB od roku 2000 zrušila 16 000 miest.

Informovala o tom agentúra Reuters.

Súvisiace články

Aktuálne správy