Banky núkajú úvery rýchlo, vybavenie však trvá aj 14 dní

Peniaze do 24 hodín získa z hypotéky len málokto. Hoci banky tvrdia, že vedia klientovi zabezpečiť peniaze už do jedného dňa, väčšina klientov si musí počkať asi dva týždne."Schválenie úveru je po predložení kompletných dokladov možné do 24 hodín.

Peniaze do 24 hodín získa z hypotéky len málokto. Hoci banky tvrdia, že vedia klientovi zabezpečiť peniaze už do jedného dňa, väčšina klientov si musí počkať asi dva týždne.


„Schválenie úveru je po predložení kompletných dokladov možné do 24 hodín. Priemerná lehota na poskytnutie úveru je päť až sedem dní,“ povedala hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Miriam Fuňová. „Rýchlosť schválenia úveru závisí vo veľkej miere od toho, ako rýchlo je klient schopný predložiť kompletnú dokumentáciu, ktorá je potrebná na schválenie úveru. Ak klient predloží všetky potrebné doklady, banka je schopná schváliť hypoúver do dvoch týždňov,“ povedala hovorkyňa HVB Banky Andrea Kollárová.


Peniaze sa dajú získať rýchlejšie pri spotrebnom úvere. Nižšie sumy môže banka schváliť v priebehu niekoľkých minút. Peniaze môžu dostať predovšetkým tí žiadatelia, ktorým chodí plat na účet v banke, od ktorej chcú pôžičku. V takom prípade banka vie, koľko žiadateľ zarába a koľko míňa. Preto vie odhadnúť, či bude mať na splácanie úveru dosť peňazí.


Hypotekárne úvery sa poskytujú v státisícoch až miliónoch korún. Vybavovanie úveru trvá dl…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy