Daňová úľava zvýšila len mierne záujem o životné poistenie

Životné poistenie dostalo od začiatku tohto roka pomoc od štátu. Vďaka začínajúcej dôchodkovej reforme dostalo dve pomôcky, ktoré mu mohli získať u jeho zákazníkov na popularite. Od začiatku tohto roka došlo k zrovnoprávneniu všetkých foriem sporenia, ktoré mohli byť využité k zabezpečeniu na dôchodok. Ak sporenie trvá viac ako desať rokov a výplata nasporenej sumy prebehne až po 55. roku života, môžu byť výdavky na sporenie odrátané od daňového základu. Maximálna ročná výška takto odpočítateľnej položky je 12-tisíc korún. Dovtedy malo túto možnosť len doplnkové dôchodkové sporenie.


Dôchodková reforma, ktorá sa spustila začiatkom tohto roka zmenila povedomie ľudí na dôchodok. Stá milióny korún investované do reklamy dôchodkových správcovských spoločností a desiatky miliónov komunikačnej kampane vlády mali za cieľ preformovať názory ľudí na dôchodkový systém. Prevezmite zodpovednosť za svoj dôchodok na seba, to bolo jedno z hlavných posolstiev. Vďaka týmto dvom motívom sa očakával v životnom poistení tento rok výraznejší rast. Predpis poistného v životnom poistení vzrástol v prvom polroku o 12 percent, je to približne toľko ako pred rokom. Aj keď pred rokom išlo oproti predchádzajúcim obdobiam o vyšší rast, k výraznému rastu v prvom polroku neprišlo. Skúsenosti so záujmom o daňovú výhodu sú však v každej poisťovni iné.


Rozdielne skúsenosti


„Zaznamenali sme významný nárast záujmu o životné poistenie. V posledných mesiacoch evidujeme 30 percentný nárast produkcie oproti rovnakému obdobiu minulého roku. Každým mesiacom sa záujem obyvateľstva o produkty životného poistenia zvyšuje a predpokladáme, že tento trend bude pokračovať až …

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy