Rozhlas chce poplatok od každej domácnosti

Slovenský rozhlas otvára v týchto dňoch nanovo tému vymáhateľnosti koncesionárskych poplatkov. Vedenie rozhlasu vidí riešenie v novom určení toho, kto je koncesionár a za čo sa vôbec koncesionársky poplatok platí."Treba zrušiť väzbu platenia poplatku na televízny či rozhlasový prijímač," tvrdí ekonomická riaditeľka Slovenského rozhlasu Hilda Gajdošová.

Slovenský rozhlas otvára v týchto dňoch nanovo tému vymáhateľnosti koncesionárskych poplatkov. Vedenie rozhlasu vidí riešenie v novom určení toho, kto je koncesionár a za čo sa vôbec koncesionársky poplatok platí.

„Treba zrušiť väzbu platenia poplatku na televízny či rozhlasový prijímač,“ tvrdí ekonomická riaditeľka Slovenského rozhlasu Hilda Gajdošová. Rozhlas presadzuje, aby sa platenie poplatkov viazalo na službu verejnosti, a nie na vlastnenie rádia či televízora.

,,Ak nebude poplatok už viazaný na prijímač, nemusí sa následne ani kontrolovať vlastníctvo prijímača, pretože povinnosť platiť bude daná automaticky každej domácnosti,“ hovorí Gajdošová.

S navrhovaným riešením zatiaľ kuloárne súhlasí aj Slovenská televízia. ,,O iniciatíve rozhlasu síce nevieme ešte oficiálne, ale súčasný systém je neefektívny,“ hovorí člen manažmentu televízie Branislav Zahradník. Podľa neho totiž model, v ktorom…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy