R. Takáč: Pán minister, nenaťahujte svoj odchod a odíďte

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský nie je schopný ani svojho ohláseného odchodu. Na poslednú chvíľu mu však vyjadril podporu poverený riaditeľ štátneho podniku LESY SR Tomáš Čuka. Keďže ide o Mičovského nominanta, jeho výzva na stiahnutie ministrovej rezignácie je prirodzená.
Zamestnanci Lesov SR však mailom dostávajú odporúčanie, aby sa tiež podpísali pod výzvu na podporu Jána Mičovského. Majú tak spraviť „dobrovoľne – nasilu.“ Na jednej strane tak môžu spraviť slobodne, na druhej strane sú upozornení, že na svojich funkciách a miestach sú vďaka dôvere vedenia Lesov.
Zamestnanci majú podpísať výzvu, v ktorej apelujú na „váhu ministrovej autority,“ vďaka ktorej by dokázal presadiť niekoľko lesníckych výziev. Jednou je aj nesúhlas s poslaneckým návrhom novely zákona, ktorý má presunúť pozemky lesov v národných parkoch na Štátnu ochranu prírody SR. Tento poslanecký návrh však paradoxne prišiel z radov koaličných poslancov, najmä tých z OĽANO, ktorých nominantom je aj Ján Mičovský.
Ak by bol Ján Mičovský zapáleným lesníkom a schopným ministrom pôdohospodárstva, svojim poslancom by nedovolil takýto návrh predložiť.
Ján Mičovský za viac ako rok pôsobenia v agrorezorte niekoľkokrát dokázal svoju neschopnosť riadiť ministerstvo. Vyzývam ho, aby naplnil jediné svoje dobré rozhodnutie a definitívne podal demisiu.Link na video: https://www.facebook.com/richardtakac2018/videos/755313101827034
TASR o tom informovalo Tlačové oddelenie strany Smer – SD.

Súvisiace články

Aktuálne správy