Rakúskej poisťovni Merkur Versicherung sa vlani darilo

Rakúsky poisťovací koncern Merkur Versicherung vlani zaznamenal pozitívny vývoj a príjmy z poistného v Rakúsku medziročne zvýšil o 3,6 % na 541,1 milióna eur. Merkur Versicherung vďaka hlavnej oblasti podnikania prvýkrát ukončil rok ako druhá najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa. Príjmy v zdravotnom poistení vzrástli o 4,8 % na 447,1 milióna eur a teda viac než všetky oblasti.
Spoločnosť sa v súčasnosti pripravuje na možné oneskorené následky pandémie. „Na rok 2020 sa nemôžeme jednoducho pozerať tak, ako na ostatné roky,“ cituje agentúra APA výkonného riaditeľa Ingo Hoffmanna. „Naučili sme sa, ako veľmi sme zraniteľní. V čase, keď sme ani my nevedeli, čo nastane, sme postupovali obozretne, učili sme sa zo skúseností a zostali sme na trati.“
Celkový zisk pred zdanením medziročne klesol z 10 miliónov eur na 4,5 milióna eur. Objem poistného v životnom poistení klesol o 4,2 % na 43,5 milióna eur, hlavným dôvodom boli ťažké trhové podmienky naprieč celým poisťovacím sektorom a zaťaženie súvisiace s politikou nízkych úrokov.
Pozitívne sa vyvíjalo podnikanie poisťovne v zahraničí. V regióne juhovýchodnej Európy (Slovinsko, Chorvátsko, Srbsko) dosiahol objem poistného 91,6 milióna eur. Celkový objem poistného v rámci celého koncernu stúpol o 3,1 % na 629,8 milióna eur. Koncernový zisk pred zdanením dosiahol 13,5 milióna eur. Počet zamestnancov 1448 zostal vlani v podstate stabilný (2019: 1442).

Súvisiace články

Aktuálne správy