Pre zistenia na moste NDS dočasne uzavrie obchvat mesta

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) krátkodobo úplne uzavrie obchvat mesta Svidník na rýchlostnej ceste R4. Dôvodom je realizácia geodetických meraní mosta nad potokom. Uzávera bude v nedeľu (28. 3.) v čase od 11.00 h do 15.00 h. Dopravu presmerujú dočasným dopravným značením na obchádzkovú trasu vedúcu cez mesto Svidník.
Ako pre TASR uviedla vedúca oddelenia komunikácie NDS Eva Žgravčáková, uzáveru naplánovali na nedeľu v čase minimálneho pohybu kamiónovej dopravy.
„Pri pravidelnej prehliadke bola na moste zistená zmenená poloha niektorých ložísk, preto potrebujeme vykonať diagnostiku mosta, aby sme zistili príčinu tohto stavu. Počas merania musia byť vylúčené akékoľvek dynamické účinky na konštrukciu mosta. Merať sa budú priehyby nosnej konštrukcie, sadanie a nakláňanie opôr a pilierov mosta. Geodetické meranie je jednou zo súčastí diagnostického posudku,“ povedala Žgravčáková s tým, že na základe jeho záverov následne pristúpia k oprave ložísk, respektíve iných častí mosta.
„Na ostatných mostoch na obchvate Svidníka realizujeme bežnú údržbu mostov, neevidujeme na nich závažnejšie poruchy. Celý príslušný úsek R4 je podľa hlavných prehliadok vozovky a mostov vo vyhovujúcom stave,“ dodala Žgravčáková.

Súvisiace články

Aktuálne správy