Top 20 krajín s mimoriadne bohatými jednotlivcami

, Visual Capitalist Foto: getty images

Napriek globálnym ťažkostiam, ktoré spôsobuje pandémia COVID-19 si populácia s mimoriadne vysokým čistým imaním v roku 2020 polepšila, pripísala si rast o 2,4 % a dosiahla historické maximum 521 653 jednotlivcov.

Aby mohol byť človek považovaný za jedinca s mimoriadne vysokým čistým imaním, musí mať majetok najmenej v hodnote 30 miliónov dolárov. Čisté imanie je mierou aktuálnej finančnej situácie používateľa a počíta sa ako hodnota jeho aktív mínus jeho záväzky. Stručne povedané, aktíva sú čokoľvek, čo sa dá predať za peniaze, zatiaľ čo pasíva sú akékoľvek dlhy alebo finančné záväzky, ktoré človek môže mať.

Z 521 653 jedincov s mimoriadne vysokým čistým imaním sa 414 308 nachádzalo v nižšie uvedených krajinách. To znamená, že takmer 80 % takýchto jedincov žije iba v 20 krajinách sveta.

S viac ako 180 000 jednotlivcami s mimoriadne vysokým čistým imaním sú USA naďalej dlhoročným lídrom v tejto metrike. Americký päťročný rast na úrovni 16 % však hlboko zaostáva za pôsobivými 137 % čínskej pevniny. Či Čína dokáže predbehnúť USA, sa ešte len uvidí, zdá sa však, že vývoj je naklonený v prospech ázijského národa. Čína sa nedávno stala dominantným obchodným partnerom na svete a ako jedna z mála krajín vykázala pozitívny rast HDP v roku 2020.

Súvisiace články

Aktuálne správy