Taliani počas pandémie skúšajú nové jedlá, nakupujú najmä online

Taliani počas dlhších lockdownov vylepšili svoje kuchárske schopnosti a začali vlastnoručne piecť pizzu, chlieb či zákusky. Z aktuálneho prieskumu spoločnosti Mastercard vyplýva, že 64 % respondentov vylepšilo svoje kulinárske znalosti, pretože bolo nútených variť doma.
Podľa neho 71 % ľudí počas lockdownu vyskúšalo nové recepty, ktoré nachádzalo na internete alebo v kuchárskych televíznych programoch. Viac než polovica respondentov (57,2 %) využila pandémiu na zdravšie stravovanie a 59,5 % využilo nové potraviny, ktoré by pred lockdownom nikdy nevyskúšalo.
Ako s odvolaním sa na prieskum informuje agentúra APA, pandémia zmenila aj nákupné zvyky Talianov. Každý tretí respondent prvýkrát kúpil potraviny cez internet a 32 % mieni aj po skončení sa pandémie nakupovať potraviny online.
Tri štvrtiny Talianov žijú v regiónoch s prísnymi pandemickými obmedzeniami a voľný čas preto využívajú na umiestňovanie svojich kulinárskych kreácií na sociálnych sieťach. Od začiatku pandémie výrazne stúpol dopyt po droždí a múke, na internete sú najvyhľadávanejšie tipy na pečenie chleba, pizze a lievancov. Návody na videoplatformách pomáhajú vytvárať nové kreácie, ktoré Taliani následne fotografujú a zdieľajú na sociálnych sieťach.

Súvisiace články

Aktuálne správy