Výnosy dlhopisov americkej vlády pokračujú v raste

Výnosy dlhopisov americkej vlády pokračujú v raste. Výnosy 10-ročných dlhopisov stúpli na 14-mesačné maximum a dostali sa nad 1,7 %, výnosy 30-ročných dlhopisov vzrástli nad 2,5 %. To malo negatívny vplyv na Wall Street, kde sa zvýšili obavy z nadmernej valuácie a investori predávali predovšetkým technologické tituly.
Výnosy 10-ročných amerických dlhopisov sa vo štvrtok zvýšili o 11 bázických bodov až na 1,75 %, čo je najviac od januára 2020. Výnosy 30-ročných dlhopisov si pripísali 6 bázických bodov a dostali sa nad 2,5 % prvýkrát od augusta 2019.
Výnosy pokračujú v raste aj napriek tomu, že americká centrálna banka (Fed) v stredu (17. 3.) uviedla, že nebude v dohľadnom čase zvyšovať sadzby ani neutlmí program nákupu dlhopisov.
Index S&P 500 sa po rekordnom zatvorení o deň skôr vo štvrtok po otvorení oslabil o 0,6 %, technologický Nasdaq Composite až o 1,6 %. Akcie Apple, Alphabetu, Microsoftu a Facebooku klesli všetky minimálne o 1 %, akcie Tesly o vyše 2 %. Kľúčový index Dow Jones Industrial Average stagnoval.

Súvisiace články

Aktuálne správy