Cestovné poriadky v prímestskej doprave na Kysuciach a H. Považí čakajú zmeny

V regiónoch Horné Považie a Kysuce dôjde od nedele 7. marca k zmenám cestovných poriadkov v prímestskej autobusovej doprave. TASR o tom informovala hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová.
„Zmeny v cestovných poriadkoch v regióne Horné Považie robíme na základe požiadaviek obecných úradov. Na niektorých linkách zreálňujeme jazdnú dobu a prihliadame aj na opodstatnené pripomienky cestujúcich,“ priblížila hovorkyňa. Vytvorili tiež nové prípoje medzi železničnou a autobusovou dopravou.
V regióne Bytče pribudla zastávka Bytča Thurzove sady. „Upravujeme tiež jazdnú dobu na zrýchlenie vybraných spojov na linke Žilina – Belá. Na skúšobnú dobu troch mesiacov zavádzame nový pár spojov, ktorý bude premávať v sobotu na linke Žilina – Strečno,“ uviedla Strelcová.
Zmeny v cestovných poriadkoch v regióne Kysuce sú podľa hovorkyne potrebné po spustení diaľničného obchvatu D3. „Naše spoje zrýchlili, a preto skracujeme jazdné doby. Prosíme cestujúcich, aby si skontrolovali cestovný poriadok obvykle využívaného autobusového spojenia,“ dodala.

Súvisiace články

Aktuálne správy