Foxconn Slovakia dosahuje ročné tržby vyše 1,2 miliardy eur

Spoločnosť Foxconn Slovakia pôsobiaca v nitrianskom priemyselnom parku si v utorok pripomína 25 rokov od svojho založenia na Slovensku. Producent spotrebnej elektroniky pre popredné svetové značky dosahuje aktuálne ročné tržby prevyšujúce 1,2 miliardy eur a s viac ako 2000 zamestnancami patrí k najväčším zamestnávateľom v regióne. „Sme siedmym najväčším slovenským exportérom a deviatym najväčším výrobným podnikom na Slovensku,“ zhodnotil pôsobenie firmy na trhu výkonný riaditeľ spoločnosti Peter Hrčka.
Spoločnosť vznikla 9. februára 1996 v Trnave ako Sony Slovakia. Začínala s výrobou komponentov pre televízory, následne začala vyrábať kompletné televízne prijímače, ktorých doteraz vyrobila viac ako 37 miliónov. V roku 2007 sa firma presťahovala do priemyselného parku v Nitre. V roku 2010 sa stala súčasťou najväčšieho svetového producenta elektroniky Hon Hai Technology Group a zmenila názov na Foxconn Slovakia.
Foxconn Slovakia je v súčasnosti aj inkubátorom nových technických riešení a inovácií. „Podporujeme veľkých hráčov aj startupy. Naše know-how preberajú nielen ďalšie závody Foxconn v Amerike a v Ázii, ale dokonca aj fabriky vlastnené priamo prémiovými značkami si naše riešenia nastavujú ako svoj nový štandard,“ skonštatoval Hrčka. Vo vývoji smart riešení sa spoločnosť zameriava na podnikový informačný systém, automatizáciu a robotizáciu, inovácie v systémoch riadenia výroby a internet vecí.

Súvisiace články

Aktuálne správy