Penzión Kúria Beckov je TOP ubytovacím zariadením TSK za rok 2020

Penzión Kúria Beckov triumfovala v súťaži Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región v kategórii TOP ubytovacie zariadenie Trenčianskeho kraja za rok 2020. Rozhodla o tom prostredníctvom online platformy odborná porota zložená zo zástupcov oblastných organizácií cestovného ruchu a krajskej organizácie cestovného ruchu.
Ako informovala Michaela Tisková z KOCR Trenčín región, penzión Kúria Beckov je známy kvalitnou miestnou kuchyňou, ubytovaním i službami. Kúria sa nachádza v krásnom prostredí priamo pod skalou hradu Beckov, vďaka tomu patrí k unikátom v Trenčianskom kraji.
Odborná komisia hlasovala okrem TOP ubytovacieho zariadenia aj o osobnosti cestovného ruchu, TOP inovácii v cestovnom ruchu, TOP turistickom produkte a zariadení prístupnom pre ťažko zdravotne postihnutých.
Osobnosťou cestovného ruchu za rok 2020 sa stala majiteľka Agropenziónu Grunt a Koliby Papradno v Považskobystrickom okrese Anna Beníková, ktorá si už v 90. rokoch prenajala svoju súčasnú farmu a vďaka dotáciám ju aktívne stále sama zveľaďuje. Agropenzión a Kolibu navštevujú ročne tisícky turistov, obľúbená je aj u miestnych obyvateľov.
Za TOP inováciu v cestovnom ruchu vyhodnotila porota múzeum tradičných remesiel Bencovje grunt v Bojniciach. Najlepším turistickým produktom minulého roku sú jazdy historickou železnicou na trase medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami. Najlepším zariadením prístupným pre zdravotne postihnutých je Penzión Meridiana v Bojniciach.
Ocenenia si víťazi jednotlivých kategórií preberú na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu Slovakiatour v polovici mája v Bratislave.

Súvisiace články

Aktuálne správy