Novým šéfom Úradu pre reguláciu hazardných hier je Peter Andrišin

Úrad pre reguláciu hazardných hier má od novembra 2020 nového generálneho riaditeľa. Stal sa ním Peter Andrišin, ktorý v minulosti pôsobil vo viacerých manažérskych pozíciách.
„Pozíciu som prijal s pokorou a pocitom zodpovednosti. Uvedomujem si, že téma hazardných hier je v spoločnosti vnímaná veľmi citlivo, o to viac je potrebné nastavenie jasných a transparentných pravidiel regulácie hazardných hier,“ uviedol v stanovisku pre médiá Andrišin. Zároveň doplnil, že ako občan vnímal úlohy úradu v boji s nelegálnym hazardom, najmä s cieľom ochrániť najzraniteľnejšie skupiny hráčov. „Verím, že úrad pod mojím vedením bude v týchto aktivitách aj naďalej úspešne pokračovať,“ doplnil Andrišin.
Doteraz na čele úradu stál Radko Kuruc, ktorý odišiel na vlastnú žiadosť. Úrad je rozpočtovou organizáciou napojenou svojimi príjmami a výdavkami na štátny rozpočet prostredníctvom rozpočtovej kapitoly Ministerstva financií SR s pôsobnosťou pre celé územie Slovenskej republiky. Hlavným poslaním úradu je vytvoriť podmienky na ochranu verejného poriadku pri prevádzkovaní hazardných hier a zabezpečiť spoločenskú kompenzáciu rizík vyplývajúcich z prevádzkovania hazardných hier a účasti na nich.

Súvisiace články

Aktuálne správy