Stanovisko Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR k…

Vyjadrenie: Stanovisko Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR k úmrtiu koňa ChansonaBratislava, 31. augusta 2020 – Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) Ján Mičovský sa osobne zaujíma o prípad koňa Chansona v Dolnom Hričove, ktorý musel byť utratený v piatok 28. augusta 2020. Podľa predbežných prešetrení Regionálna veterinárna a potravinová správa (RVPS) Žilina postupovala v súlade s platnou legislatívou.
RVPS Žilina poslala v pondelok 31. augusta 2020 prof. Jozefovi Bírešovi, riaditeľovi Štátnej veterinárnej a potravinovej správe SR, stanovisko k úmrtiu koňa Chansona v Dolnom Hričove. V ňom sa uvádza priebeh zdravotného stavu Chansona od utorka 25. augusta 2020. V správe riaditeľka RVPS Žilina Lívia Čičková vysvetľuje postup regionálnych pracovníkov.
MPRV SR počká na výsledky odobratých vzoriek vnútorných orgánov koňa zo Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu, Veterinárneho a potravinového ústavu v Dolnom Kubíne.
Minister Ján Mičovský je v týchto dňoch odcestovaný na Neformálnej rade ministrov AGROFISH v Nemecku.
„Po návrate sa budem osobne informovať, aké sú výsledky vyšetrenia úmrtia koňa Chansona. Ak to bude potrebné, nevylučujem ani personálne dôsledky,“ vyjadril sa minister MPRV SR.TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Anežka Hrdá.

Súvisiace články

Aktuálne správy