P. Jančovič na základe vlastného rozhodnutia končí ako prezident Česmadu

Pavol Jančovič končí na základe vlastného rozhodnutia vo funkcii prezidenta Združenia cestných dopravcov SR Česmad Slovakia. Naďalej však bude pôsobiť v širšom vedení prezídia združenia. K zmenám vo vedení dochádza s účinnosťou od 1. apríla.
Ako informoval hovorca združenia Roman Kment, v zmysle stanov Česmadu funkciu prezidenta od 1. apríla vykonáva súčasný prvý viceprezident združenia Pavol Piešťanský. Ten je členom prezídia Česmadu a zároveň generálnym riaditeľom dopravnej spoločnosti Yellow Express.
Jančoviča si zástupcovia dopravných firiem počas jeho 32-ročnej praxe vybrali do vedúcej pozície trikrát. „Vždy mi záležalo, aby združenie obhajovalo záujmy dopravcov. Nám sa v neľahkej situácii, v ktorej sa odvetvie nachádza, podarilo nedávno dosiahnuť zmeny v oblasti daní z motorových vozidiel či prejazdených kilometrov v mýte. V terajšej kríze sme za dopravcov absolvovali stovky rokovaní a dosiahli viaceré úpravy najmä v legislatíve, ktoré im činnosť uľahčujú,“ poznamenal Jančovič.
Piešťanský sa v mene prezídia združenia aj dopravcov poďakoval Jančovičovi za dlhoročné vedenie združenia. Česmad bude podľa neho naďalej intenzívne pokračovať v rokovaniach s jednotlivými ministerstvami o návrhoch, ktoré predložilo na zmiernenie dosahov ekonomických následkov krízy spojenej s ochorením COVID-19. „Ide o šesť konkrétnych opatrení osobitne pre sektor cestnej dopravy, ktoré by mu mali pomôcť v tejto ťažkej situácii,“ priblížil nový zastupujúci prezident združenia.
Česmad Slovakia reprezentuje viac ako 1100 dopravných spoločností zamestnávajúcich približne 23.000 zamestnancov a disponujúcich flotilou zhruba 15.000 vozidiel.

Súvisiace články

Aktuálne správy