Bolt pozastavil svoju prevádzku na Slovensku, zdôvodnil to opatreniami vlády

Na základe rozhodnutia vlády v rámci prevencie proti šíreniu koronavírusu je od začiatku tohto týždńa zastavená aj prevádzka taxislužieb na prepravu osôb.

Spoločnosť Bolt, najväčšia domáca platforma na sprostredkovanie osobnej dopravy autami, od pondelka pozastavila svoju prevádzku na Slovensku. Informovala o tom v utorok v súvislosti s opatreniami vlády proti šíreniu koronavírusu, ich súčasťou je aj zastavenie prevádzky taxislužieb na štrnásť dní.

"Ľudia a ich bezpečnosť sú pre spoločnosť Bolt prioritou, a preto v záujme ochrany zdravia partnerských vodičov, cestujúcich a zamestnancov, v súlade s opatreniami prijatými vládou Slovenskej republiky pozastavujeme prevádzku na celom území Slovenska s účinnosťou od 16. 3. 2020," uviedol regionálny manažér Boltu pre strednú Európu Roman Sysel.

Aj naďalej by podľa neho chceli pomáhať ľuďom s jednoduchým presunom po meste, ale rešpektujú nariadenie vlády. "O dátume znovuspustenia budeme bezodkladne informovať. Bolt zároveň ponúkol na Slovensku pomoc a plnú spoluprácu v boji proti šíreniu koronavírusu premiérovi SR, príslušným ministerstvám a zástupcom miest, v ktorých pôsobí," dodal Sysel.

Taxislužby od začiatku tohto týždňa nemôžu prevážať ľudí. Môžu však rozvážať tovary, napríklad stravu.

Bolt je vedúcou európskou prepravnou platformou, vznikol v roku 2013, v súčasnosti funguje v 35 krajinách po celom svete. Na Slovensku je to najväčšia platforma na sprostredkovanie osobnej dopravy autami. V súčasnosti u nás Bolt pôsobí v siedmich mestách, v roku 2017 začal ešte ako Taxify v Bratislave a v roku 2018 rozšíril činnosť v ďalších šiestich mestách – v Košiciach, Žiline, Banskej Bystrici, Nitre, Prešove a Trnave. Slovensko je podľa počtu miest v rámci značky na štvrtom mieste zo všetkých krajín.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy